Blog

Denne ene ting forbedrer teamets performance med mindst 15%

"/html/com_content/article/default.php"
Merethe Klint | Forretnings- & Organisationsudvikling - Logo
At smage sin egen medicin

At smage sin egen medicin – Balancen imellem at planlægge og agere i det ukendte.

Vi kender det alle sammen: Teoretisk viden og ord er ikke altid det samme som praktik og handling. Derfor er det så sundt for underviseren at genindtræde i rollen som projektleder.

Da jeg kastede mig ud i at skrive min bog ”Den Musiske Organisation”, vidste jeg godt, at min største udfordring ville blive udgivelsen – alt fra at finde et forlag, processen med opsætning og trykning og ikke mindst markedsføring af bogen. Det er hér min erfaring, viden og erkendelse omkring eksempelvis kompleksitet og tidsestimering er udfordret.

Jeg har undervist og eksamineret langt over 500 mennesker i projektstyring, og vel cirka det samme i Prince2 ®. Jeg kender værktøjer og metoder til hudløshed. Derfor kan man mene, at jeg – om nogen – skulle kunne lægge en realistisk plan, og ikke mindst holde den.

Sandheden er, at jeg i et tidligere blog-indlæg – som du kan læse her – fik sat mig en absolut urealistisk tidsfrist grebet ud af det blå og uden realitetssans i forhold til vurdering af aktiviteters varighed og ressourcernes (mest min egen) mulighed for fokus på projektet.

Derfor kommer vi til mit yndlingsværktøj: Projekttrekanten (eller projektstjernen, alt efter metode): Den kan se ud på forskellig vis, men handler grundlæggende om, at vurdere leverancens omfang og kvalitet i forhold til økonomi, ressourcer og tidsramme.

Hvilken faktor, der er låst er forskellig fra projekt til projekt. I mit projekt er det springende punkt bogens kvalitet. Den skal give mening og være relevant for læseren, og den skal være forretningsmæssigt interessant for et forlag, fordi markedsføring og vejen til boghandlernes hylder ofte ligger her.

Derfor må tidsramme og ressourcer vurderes. Ressourcerne påvirkes ved, at jeg søger råd og vejledning i forbindelse med proces og indhold ved mennesker, som har udgivet bøger. En anden måde at påvirke ressourcen på kunne være at hyre en ghostwriter til at skrive min bog. Det ville måske gøre, at jeg kunne holde min tidsplan, men på nuværende tidspunkt er det en mulighed, jeg har valgt at parkere. Derfor er det vigtigere for mig, at jeg holder kvaliteten, men må udskyde min deadline.

Jeg sætter ikke en ny fast deadline op, men forventer - med min nuværende viden - bogen færdig i 2017.

Pointen er at vi kan lave mange og gode analyser og planer, men vi kan ikke ændre på, at erfaringer kommer undervejs, og forhold ændrer sig. Projektledelse er en dynamisk proces, hvor værktøjerne kan bruges til at vurdere, hvad der er vigtigst, hvilke konsekvenser ændringer har og hvilke handlinger, der dermed skal prioriteres, for at opfylde projektets målsætning.

Nyd sommervejret.

 

Denne ene ting forbedrer teamets performance med mindst 15%

Det handler om at:

- Effektivisere
- Undgå tidsspild og fejl
- Anvende dine ressourcer bedst muligt

Gør som over 2.000 andre ledere og lad Merethe Klint udfordre dit lederskab


Samtidig får du frit abonnement på mit nyhedsbrev om organisationsudvikling og ledelse

*Skal udfyldes